Menu

Het centrum voor jongeren met een vorm van autisme of AD(H)D die actief willen zijn

(072) - 844 09 10


Jiujitsu geeft Pjotr vertrouwen en een goed gevoel!

Bij Kop-Zorg stapt Pjotr naar binnen. Enigszins gespannen want een interview geef je niet iedere dag. Individueel begeleider Linsey is meegekomen. Zij kent Pjotr goed en ze hebben vertrouwen in elkaar. Een stevige handdruk geeft echter meteen aan wie Pjotr is. Een aardige, vriendelijke jongen die prima weet hoe hij in elkaar steekt. Voordat het onderwerp – Jiujitsu – ter sprake komt, eerst een vraag over zijn naam: ‘Pjotr’

“Mijn naam is eigenlijk Russisch”, zegt Pjotr trots. “Mijn voorouders zijn daar geboren. Mijn blauwe ogen heb ik van mijn moeder die Russisch, Frans en Nederlands bloed heeft en in Venezuela is geboren. Kracht uit Rusland en souplesse uit Europa, een mooie combi voor mij om aan sport te doen. Naast een tijdje voetballen en wat scoutings-activiteiten was ik eigenlijk op zoek naar een activiteit of sport waar ik me helemaal in kon vinden. Via Kop-Zorg ben ik in contact gekomen met Bushido Budoschool Verboom in Alkmaar. Hier geven ze Jiujitsu. Eigenlijk wist ik niet of ik het leuk zou vinden, maar omdat ik eerst 4 proeflessen mocht doen heb ik het toch gedaan. Ik sport nu iedere week en ik geniet enorm. Van het sporten maar zeker ook de manier waarop Rob, Mark en Maarten mij begeleiden en trainen tijdens Jiujitsu. Ze bouwen het stapje voor stapje op en geven me veel vertrouwen. Zoveel dat ik zelfs al aan wedstrijden mee durf te doen. En wat ik ook heel fijn vind is dat ze best veel complimenten geven. Door Jiujitsu voel ik me zekerder en heb ik meer zelfvertrouwen, op school en in voor mij ‘nieuwe’ situaties die ik vroeger lastig vond. Achteraf ben ik eigenlijk heel blij dat Kop-Zorg mij enthousiast heeft gemaakt om te gaan sporten. Ik vind gamen enzo ook leuk, maar merk toch dat fysiek bezig zijn en contact maken met anderen kinderen voor een fijne afwisseling zorgen. Ik begrijp dan ook wel dat ze bij Kop-Zorg graag willen dat kinderen met een vorm van autisme aan sport doen of in ieder geval actief zijn. Dus Freek en Linsey, bedankt voor jullie begeleiding en introductie bij Verboom Jiujitsu!”