Menu

Het centrum voor jongeren met een vorm van autisme of AD(H)D die actief willen zijnExtern sporten

Het is bekend dat kinderen met autisme minder vaak sporten en bewegen dan hun leeftijdsgenootjes (Reader Autisme, NOC*NSF). Kop-Zorg is ervan overtuigd dat sporten juist een belangrijke bijdrage kan leveren aan de algemene ontwikkeling van kinderen met autisme. Dat is de reden waarom Kop-Zorg een uitgebreide en structureel sport- en bewegingsprogramma voor kinderen met autisme aan het opzetten is.

Naast onze gebruikelijke activiteiten bieden wij ook extern sporten aan.
Extern wil zeggen dat de kinderen-jongeren in eerste instantie worden begeleid door iemand van Kop-Zorg bij een 'plaatselijke' sportvereniging. Wanneer alles lekker draait en het kind of de jongere zich thuis voelt, doen we een stap terug. De coach of trainer neemt het dan volledig over. Kop-Zorg onderhoudt regulier contact met de verenigingen en indien nodig op verzoek van de kinderen/jongeren/ouders of de vereniging zelf. Kop-Zorg is dus niet verantwoordelijk bij deze sporten voor de gang van zaken, maar faciliteert. Wanneer je kind een andere sport wenst dan wij nu aanbieden, laat het ons weten en wij nemen contact voor je op met de desbetreffende sportvereniging.

 

Ons huidige aanbod:

Voetbal
Op dit moment krijgt een grote groep kinderen in de leeftijd van 7 t/m 18+ jaar elke week voetbaltraining op het terrein van de Kolping Boys in Oudorp. De kinderen leren van de trainers, maar ook van elkaar.

Trainers: de trainingen wordt gegeven onder leiding van Rob de Vries. Samen met zeer enthousiaste vrijwilligers wordt er elke week weer een leuke training neergezet! Er is verder geen officiële begeleiding vanuit Kop-Zorg.

Kosten: € 15,- per maand.

Tijd: elke vrijdag van 17.30 tot 18.30 uur

Locatie: Beverdam 3 in Oudorp 


Lijkt het je leuk om mee te doen aan één van deze activiteiten? Neem dan contact met ons op!

Bel naar: 072 - 844 09 10 of mail naar: actief@kop-zorg.nl