Kop-Zorg fietst/wandelt de Alpe d’HuZes

Over 1 maand is het 6-6-2024: ALPE D’HUZES!

En samen met een groep collega’s doen wij dit jaar mee aan Alpe d’HuZes. We wandelen en fietsen zo vaak mogelijk Alpe d’Huez (de Nederlandse’ berg op) om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar en de behandeling van kanker, en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij op de eerste donderdag van juni 5000 deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend de Alpe d’Huez beklimmen. Team Kop-Zorg maakt graag het verschil voor kankeronderzoek en doet daarom mee aan Alpe d’HuZes met twee teams. Een team Kop-Zorg Wandelt en een team Kop-Zorg Fietst!

Dat doen we allemaal met ons eigen verhaal, maar ook met één iemand in het bijzonder in onze gedachten: Ivar. In februari 2023 is Ivar, na 4 jaar ziekte, overleden aan kanker. Ivar was een bijzondere, sportieve, betrokken, eigenwijze en humoristische man die een hoop voor Kop-Zorg heeft betekend. Door een relatief nieuw medicijn heeft Ivar, van de 4 jaar, 3 jaar en 9 maanden nog een heel mooi en kwalitatief goed leven gehad. Dat is nooit mogelijk als er niet zoveel geld naar onderzoek en de behandeling van kanker gaat.

Ivar is (helaas) tegenwoordig geen uitzondering meer. In Nederland krijgt 1 op de 2 mensen kanker. Onderzoek naar het ontstaan en de behandeling van kanker is daarom steeds belangrijker geworden. En daarmee natuurlijk ook de financiering voor onderzoek en de behandeling van kanker, zodat steeds meer vormen van kanker behandelbaar worden of, wanneer genezing niet meer lukt, de kwaliteit van leven zolang mogelijk hoog blijft. Als Kop-Zorg willen we ons daarom, met alle persoonlijke verhalen en Ivar in gedachten, inzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

En daar kunnen jullie ons bij steunen! Elke donatie telt!

Omdat wij met twee teams deelnemen aan Alpe d’HuZes zijn er ook twee links waar jullie kunnen doneren (maar al het geld komt uiteindelijk bij elkaar terecht):

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/kopzorgwandelt

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/kopzorgfietst

Update: Tijdens de geslaagde benefiet avond hebben we een mooi bedrag binnen gehaald voor het KWF. Daar zijn wij heel blij mee en trots op! Sponsoren kan nog steeds op bovenstaande linkjes.