Menu

Het centrum voor jongeren met een vorm van autisme of AD(H)D die zelfstandig willen wonenOok met autisme kun je prime werken op Schiphol!

“Ik zit in mijn tweede jaar van de opleiding Aviation Operations op het ROC Airport college in Hoofddorp. Het is mijn tweede opleiding na Dierverzorging. Deze switch heb ik vooral gemaakt om de kans op werk te vergroten. Maar ook om mijn droom als militair luchtverkeersleider achterna te gaan. En ik merk aan mijn stage en eigenlijk mijn hele opleiding dat als ik klaar ben een baan zo goed als gegarandeerd zal zijn.”

“Wat vooral fijn is, is de manier waarop ze met mij omgaan. Ik vertel ze open dat ik een vorm van autisme heb, ook bij mijn eerste stage-adres is dat geen probleem. De opleiding is in principe heel breed opgezet. Je maakt en coördineert vluchtplannen, maar je kan ook een rol vervullen op de vloer op Schiphol. Zowel voor als achter de “security” wat floormanagement wordt genoemd. Tijdens mijn stageperiode word ik opgeleid tot “passenger assistant” die de rijen kan beheren en reizigers op weg kan helpen.

De stageplek waar ik nu loop heb ik gekregen via het Luchtvaart Community Schiphol (LCS). Een netwerk van bedrijven binnen Schiphol die in verbinding staan met onderwijs en overheid. Gezamenlijk geven zij de visie op het duurzaam versterken van de arbeidsmarkt vorm. Actuele arbeidsmarktthema’s vertalen ze naar vernieuwende programma’s en projecten op het gebied van onderwijs, ontwikkeling, inzetbaarheid, instroom en inclusie. Ik kan eigenlijk iedereen aanraden om een keer een kijkje te komen nemen. Ook mensen met een vorm van autisme, ADHD etc kunnen er zeker terecht. Je krijgt er zeker geen “stempel”.

Naast mijn opleiding ben ik fotograaf voor de website van de traumaheli. Ook fotografeer ik veel voor de kustwacht. Dit is wel allemaal op vrijwillige basis.

En uiteraard ben ik nog steeds gek van dieren. Mijn grootste knuffel is mijn konijn en in dit geval letterlijk. Het beest is enorm groot. Het is een Duitse Reus (een van de grootste konijnenrassen ter wereld). Zelfs katten jaagt hij weg uit de tuin. Ik ga nu weer bij hem kijken. Vandaag ben ik vrij ivm ploegendienst.”

Groetjes Danilo.