Menu

Het centrum voor kinderen en jongvolwassenen met een vorm van
autisme of AD(H)D

(072) - 844 09 10


Jasper staat centraal in expositie ‘Humans of Amsterdam’!

Jasper Kuijt staat levensgroot afgebeeld in de corridor van Amsterdam Centraal nadat hij voor niets naar Amsterdam was gereisd voor een mobieltje.

‘Ik had in Amsterdam contact met iemand om een mobieltje over te nemen. Dus hop in de trein gestapt om deze op te halen. Helaas bleek in Amsterdam dat de deal nog niet kon doorgaan omdat de eigenaar haar nieuwe nog niet had binnengekregen. Dus onverrichte zaken terug naar Alkmaar. Ik stond op het perron in afwachting van de trein toen ik werd aangesproken door een vreemde, maar aardige vrouw. Ze stelde zich voor als Debra Barraud en zei fotografe te zijn. En dat ze bezig was met het maken van de expositie ‘Humans of Amsterdam op Amsterdam Centraal. Ze vroeg me of ik mee wilde werken en of ze foto’s mocht nemen. Dat vond ik prima, maar ik was wel nieuwsgierig waarom ik? “Omdat je opvalt” zei ze, in positieve zin. Dat opvallen komt denk ik doordat ik mijn kleding zorgvuldig bij elkaar zoek en ook zelf kledingstukken maak. Daarnaast valt mijn haar waarschijnlijk op. Niet zo raar, want ik zit op de Kapper’s opleiding in Amsterdam. Maar goed, ze begon foto’s te nemen. Het enige dat ik moest doen; mezelf zijn. Dus ik hing een beetje tegen de glazen wand en dat is de foto geworden die nu op Centraal Station in Amsterdam hangt. Op de foto bij dit artikel sta ik voor mijn eigen beeltenis. Dit verhaal heb ik verteld aan mijn vaste begeleider van Kop-Zorg, Demi. Demi helpt mij vooral met allerlei schoolzaken, maar ook met het plannen en organiseren van dagelijkse klusjes. Ze vroeg of mijn verhaal in de nieuwsbrief van Kop-Zorg mocht staan. Dat vind ik prima. Door Kop-Zorg heb ik nog meer het idee dat ik gewoon mezelf mag zijn. Nou doei, ik moet weer naar Amsterdam.’