Menu

Het centrum voor kinderen en jongvolwassenen met een vorm van
autisme of AD(H)DStudiehuis

Bij Kop-Zorg Autstekend geven wij schoolhulp aan kinderen en jongeren tot 18 jaar, met een vorm van autisme en/of AD(H)D.
Dat vindt plaats in ons pand aan de Oudegracht 159 in Alkmaar. We hebben een rustige werkomgeving waar je zo min mogelijk blootgesteld wordt aan prikkels. Voordat we aan het huiswerk beginnen zorgen we er eerst voor dat je relaxt en ontspannen bent. Soms door alleen met je te praten, maar soms ook door eerst even lekker te gaan bewegen. Vervolgens brengen we samen met jou het huiswerk in kaart, op basis van de schoolagenda en/of magister om daarna een juiste planning van de week te maken.
We houden rekening met je vrije tijd en sport zodat je precies weet wanneer je tijd hebt om te studeren bij Kop-Zorg Autstekend of thuis. Daarna kan je zelfstandig aan de slag in onze rustige studieruimte. Verder zorgen wij voor regelmatig contact met je school en ouders. Onze werkwijze is puur maatwerk en de begeleiding afgestemd op de indicatie van de gemeente. Tijdens de schoolvakanties zijn we gesloten. We helpen ook kinderen die nog op de basisschool zitten en naar het voorgezet onderwijs gaan. Deze kinderen helpen we voor te bereiden richting de nieuwe school. Wij gaan met de kinderen naar scholen en praten samen met de ouders over het te volgen traject.

Aanmelden bij het Studiehuis is mogelijk via Zorg in natura (indicatie van de gemeente). De begeleiding kan ook bekostigd worden vanuit het PGB.

Wil je meer weten of je kind aanmelden? Neem dan contact met ons op! Bel naar: 072-8440910 of mail naar: info@autstekend.nl