Menu

Het centrum voor kinderen en jongvolwassenen met een vorm van
autisme of AD(H)DJiu Jitsu ook iets voor jou?

In samenwerking met Budoschool Verboom introduceert Kop-Zorg Austekend Jiu Jitsu als sportieve activiteit. De eerste 4 weken zijn gratis en onder begeleiding. We willen je graag helpen om, op een positieve en spelgerichte manier, je eigen grenzen en die van anderen te leren kennen. Maandagavond 18.00 – 19.00 uur voor 8-15 jaar en 20.00 – 21.30 uur voor 15+

Team Sport Autstekend is zich gaan verdiepen in de vechtkunst Jiu Jitsu bij Budoschool Verboom in Alkmaar. De eigenaar Rob Verboom heeft ons laten kennismaken met deze mooie sport en dat heeft ons erg enthousiast gemaakt! De vechtsport Jiu Jitsu is volgens de eigenaar van Budoschool Rob Verboom ‘anders dan Judo, Karate en Aikido (welke uit het Jiu Jitsu zijn ontstaan). De oorsprong is onbekend, wel is bekend dat deze vechtkunst beoefend werd door de samoerai uit het oude Japan. Ook zonder wapens moesten deze krijgers in staat zijn om te overleven, in de strijd en daarbuiten. Jiu Jitsu is daarom een allround vechtkunst, waarbij (fysieke en mentale) verdediging in de breedste zin van het woord centraal staat. Rob Verboom is de eigenaar en tevens ook de hoofdtrainer met veel ervaring. Naast het hebben van deze Budoschool is Rob in het dagelijks leven leraar en heeft hij ervaring in het speciaal onderwijs. Hierdoor heeft hij veel kennis en ervaring met kinderen die net iets anders in elkaar steken.

Vanuit Kop-Zorg Autstekend zal de eerste 4/5 weken iemand aanwezig zijn voor begeleiding. In deze weken zal er gewerkt worden aan een veilige basis om deze sport te kunnen gaan beoefenen zonder begeleiding vanuit Kop-Zorg Austekend. Natuurlijk blijven wij altijd betrokken en zijn we altijd aanspreekbaar over deze activiteiten.

Waar: Budoschool Verboom
Vondelstraat 35
1813 AA Alkmaar

Kosten: Eerste 4 weken gratis, hierna €22,- per maand.
We verwijzen jullie graag naar de website www.bushido-verboom.com, waar jullie meer informatie kunnen vinden!

Let op: Er zijn maar een beperkt aantal plekken i.v.m. de groepsgrootte, meld je dus snel aan!

Mochten er nog vragen zijn, dan horen we het graag via sport@autstekend.nl.

Met sportieve groet,

Team Sport Autstekend