Menu

Het centrum voor kinderen en jongvolwassenen met een vorm van
autisme of AD(H)D

(072) - 844 09 10


Bibliotheek Kennemerwaard & Kop-Zorg Autstekend schrijven nieuw hoofdstuk!

De samenwerking tussen de bibliotheek en Kop-Zorg is met een nieuw hoofdstuk verder geïntensiveerd. Naast het lenen van boeken, het geven van cursussen en trainingen ontwikkeld samen met partners zoals Kopzorg ook activiteiten om laaggeletterdheid te bestrijden. Dit gebeurd als onderdeel van het Taalhuis.

Activiteiten die wij samen met de bibliotheek ontwikkeld hebben zijn:

  • praat of sla je?
  • geheimen van de taal
  • kampvuur verhalen

Kop-Zorg en de bibliotheek willen taal bespreekbaar maken en ontwikkelen bij jongeren, volwassenen en ouders van jonge kinderen. De ontwikkeling van taal, zeker bij kinderen en jongeren met autisme vinden wij belangrijk. Al is het alleen al vanwege alle formulieren en het maken van huiswerk. Daarnaast willen we ook zoveel mogelijk ouders betrekken bij deze projecten. Lees eens voor uit een boek, maak samen met je kind huiswerk en loop eens binnen bij de bibliotheek om een leesboek uit te zoeken. Lezen geeft je kind rust, het activeert het voorstellingsvermogen en het ontwikkelt de woordenschat.