Menu

Het centrum voor kinderen en jongvolwassenen met een vorm van
autisme of AD(H)DSociale vaardigheidstrainingen

Sociale vaardigheidstraining vanaf 4 maart
De sociale vaardigheidstraining wordt gegeven in kleine groepjes kinderen (10-12 jaar). De training is op maandagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur en bestaat uit 8 bijeenkomsten. De training is bedoeld voor jongeren met een vorm van autisme en of AD(H)D. Voor deze trainingen is een verwijsbrief van de huisarts nodig.

Geef je nu op!
Bij voldoende aanmeldingen gaat de training op maandag 4 maart van start en duurt tot en met 6 mei. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: info@autstekend.nl of te bellen met 072 844 0910

Wat houdt de training in?
De deelnemers leren hun negatieve gedachten te veranderen in helpende, positieve gedachten. En ze belonen zichzelf voor een poging om er zo goed mogelijk mee om te gaan. Ook leren ze in een stappenplan de moeilijke situaties op te delen in kleine overzichtelijke stappen. Deze vaardigheid draagt ertoe bij dat de kinderen leren met meer zelfvertrouwen een gevreesde situatie aan te pakken. Het samenwerken, elkaar helpen en het met elkaar bespreken van allerlei belevenissen wordt in de groep gestimuleerd zodat kinderen leren sociale steun op te bouwen. Hierdoor voelen zij zich prettiger, kunnen elkaar beter helpen en weten elke situatie, welke dan ook, effectief aan te pakken.