Menu

Het centrum voor kinderen en jongvolwassenen met een vorm van
autisme of AD(H)D

(072) - 844 09 10


Wat zijn wij blij dat Kop-Zorg Autstekend bestaat!

“We hebben een prachtig gezin met drie heerlijke kinderen”, vertelt Ans Bentschap Knook. En daar heeft Kop-Zorg Austekend de laatste jaren zeker aan bijgedragen. Van jongs af aan bleek dat Jasmijn net iets meer moeite had met contact leggen dan andere kinderen. Een vorm van autisme en haar epilepsie (regelmatig aanvallen) was daar de oorzaak van. Als ouders probeer je dan het sociale isolement waarin Jasmijn terecht kwam op te lossen met gesprekken en activiteiten. Maar dat viel niet mee, sterker het lukte ons niet voldoende. Via, via zijn we in contact gekomen met Rob de Vries en Ron Koppies. Zij vertelden ons waar ze mee bezig zijn en wat ze voor Jasmijn konden betekenen. Het Kinderkookcafé was een uitkomst. Schoorvoetend en angstig stapte Jasmijn 3 jaar terug voor het eerst naar binnen. Nu drie jaar later komt ze gillend van de lach naar buiten en heeft ze een gezellig vast groepje kinderen waar ze nu veel mee deelt. Ook via haar mobiel, die ze eerst niet wilde gebruiken. Naast het Kinderkookcafé doet Jasmijn nu ook mee aan Bootcamp en gaat ze zich opgeven voor de ChillAut middagen-avonden. En als Kop-Zorg nog meer sporten of activiteiten gaat lanceren dan zal Jasmijn zich zeker aanmelden. Jasmijn is ondertussen een ander kind geworden. Sociaal veel vaardiger, voert makkelijker gesprekken en is gewoon vaak gelukkig. Heerlijk! Als gezin gaan we meedoen aan de Alkmaar Cityrun by night met de groep van Kop-Zorg Autstekend. Want dat is voor ons ondertussen ook een beetje familie”.