Menu

Het centrum voor kinderen en jongvolwassenen met een vorm van
autisme of AD(H)D

(072) - 844 09 10


120 km lopen is voor Joey Sminia een peulenschil

Vrijdag 19 juli kwam hij voor het tweede opeenvolgende jaar over de finish in Nijmegen. Super trots dat hij het weer heeft gered. Vorig jaar samen met zijn moeder en nu met vader.

Vier dagen lang 30 kilometer wandelen. Hoe bereid je je daar op voor? Joey vertelt hier zelfover.... “We hebben samen veel oefenwandelingen gemaakt van wel 20/30kilometer per wandeling. Eind mei heb ik samen met papa ook de Haarlems Vierdaagse gelopen. Deze was een stuk zwaarder dan Nijmegen. We moesten toen over het strand en door de bossen”.

Hoe ging het tijdens het lopen dit jaar? “Dit jaar ging het super goed. Vorig jaar was het een stuk warmer en zwaarder. Onderweg zijn er leuke feesten en veel mensen die je aanmoedigen. Het leukste waren de militairen die je onderweg veel tegenkomt. Net als vorig jaar liep ik samen met het V-team. Een team dat bestaat uit kinderen en jongeren die de wereld een beetje mooier maken. Ze maken het verschil door anderen te helpen. Dit is een onderdeel van het V-fonds. Mijn schoenen waren bij de finish helemaal versleten, maar gelukkig had ik maar 1 kleine blaar. Volgend jaar ga ik zeker weer, met nieuwe schoenen”!

Joey is zelfs geïnterviewd door SBS 6. Klik hier voor de video. (ongeveer vanaf minuut 17)