Menu

Het centrum voor kinderen en jongvolwassenen met een vorm van
autisme of AD(H)D

(072) - 844 09 10


Conno, een rustige jongen die graag mensen om zich heen heeft!

Conno komt rustig aangelopen en we nemen plaats in het pand van Autstekend. Een beetje spannend vindt hij het wel, maar al snel praat Conno honderduit. “Ik weet nog dat ik hier voor het eerst was. Ik was toen een heel stil en verlegen. Nu na een paar jaar Kop-Zorg Autstekend voel ik me veel vrijer en ga ik makkelijker om met anderen. Sterker, voetballen, werken met collega’s en poolen met vrienden vind ik het leukste dat er is!”

“Conno, hoe ziet jouw week er tegenwoordig uit?
Ik begin maandag om 10:00 uur bij Fermento. Hier heb ik verschillende taken. Zo doe ik de bediening en maak ik het brood en eten klaar samen met mijn collega’s, bijvoorbeeld een uitsmijter. Werken met collega’s vind ik het leukste en alles is biologisch! Dinsdag stap ik op de fiets en ga ik naar ‘Zorgboerderij Egmondermeer’ dat zijn de oom en tante van Esmee (Kraakman). Hier mag ik kalfjes melk en eten geven en verzorg ik ook andere dieren. Daarnaast doe ik technische klussen binnen het bedrijf, maak ik schoon en onderhoud de stallen. Eén van de spannendste momenten die ik heb meegemaakt is het moment dat een koe moest bevallen en de baarmoeder eruit kwam. Ik was erbij en heb de koe gerustgesteld. Op woensdag en donderdag werk ik ook bij Fermento. Na mijn werk ga ik op donderdagavond naar het kookcafé en op vrijdag zit ik weer op de Zorgboerderij. ’s Avonds dan direct door naar Autivoetbal, lekker voetballen. Op zaterdag speel ik een regulier team bij Kolping Boys in Alkmaar. Met dat team speel ik bijna ieder weekend een wedstrijd. Dus best een drukke week, maar dat vind ik fijn.

Hoe ziet jouw leven er over 5 jaar uit?

Over een maandje word ik 18 jaar en dan zie ik het wel voor me om op mijn verjaardag legaal een biertje te gaan drinken tijdens een potje poolen met mijn vrienden. Deze vrienden heb ik ontmoet tijdens de ChillAut waar ik eens per maand ben. Naast leren koken bij het Kinderkookcafé is het leren maken van vrienden het mooiste dat me is overkomen. Daarnaast hoop ik dat ik dan nog steeds leuk werk heb, het liefst een baan in de horeca. Met mensen omgaan, vriendelijk zijn en spreken van meerdere talen vind ik leuk. Ook wel spannend, maar als ik het niet weet, doe ik het gewoon met gebaren. Ik zou ook graag in Alkmaar blijven wonen, dichtbij mijn vrienden én met een leuke vriendin.

Conno, heb je nog een tip voor Kop-Zorg Autstekend?
Ik zou nog wel een activiteit aan Kop-Zorg Autstekend willen toevoegen. Het lijkt me leuk om een keer op kamp te gaan met een grote groep. Een lang weekend of een weekje. Ik denk dat er dan nog veel meer vriendschappen ontstaan!”