Menu

Het centrum voor kinderen en jongvolwassenen met een vorm van
autisme of AD(H)D

(072) - 844 09 10


Effectballen brengen Divano niet van de wijs!

“Een paar jaar geleden was ik lid van TC Alkmaar. Ik ging dan regelmatig met mijn vader een balletje slaan. Op zeker moment was de sfeer niet meer zo leuk en zijn we gestopt. De sfeer is nu weer beter met een nieuw bestuur en een hele aardige tennisleraar Marcel. Ik had in de nieuwsbrief gelezen dat je met begeleiding van Kop-Zorg ook op tennis kon. De eerste paar lessen was er telkens iemand van Kop-Zorg aanwezig. Dat was fijn, daardoor voelde ik me prettig en op mijn gemak. Na een paar lessen van Marcel waren we helemaal gewend en was begeleiding niet meer nodig. Nu slaan we op vrijdag lekker een balletje met elkaar, en eigenlijk zou ik wel vaker willen tennissen. Naast tennissen op vrijdag ga ik elke zaterdag tussen 11.00 – 13.00 uur naar het Kinderkookcafé. Wanneer ik zaterdag wakker word, is het eerste wat ik denk: ‘wat gaan we vandaag koken?’ Koken vind ik leuk, en het is ook best handig als je het kunt. We hebben het heel gezellig bij het Kinderkookcafé, de begeleiding van Esmee, Hanneke en Ellen is top! Mijn moeder zit in een rolstoel, ze heeft MS, dus nu kan ik af en toe ook thuis koken. Spaghetti is mijn favoriet. Ook op school, ik zit op de Spinaker, kook ik minstens een keer per week. Naast sporten en koken boeit techniek me wel. Zo was mijn mobieltje stuk. Dus de helpdesk van Mediamarkt gebeld, maar dat schoot niet op. Via internet heb ik vervolgens alles uitgezocht en mijn mobieltje zelf gerepareerd. Misschien begin ik later zelf wel een helpdesk. Eerst maar mijn school afmaken en dan zie ik wel verder. En nog wat meer oefenen op effectballen, dan versla ik hopelijk binnenkort mijn vader op de tennisbaan. Dat zou gaaf zijn!”