Menu

Het centrum voor kinderen en jongvolwassenen met een vorm van
autisme of AD(H)D

(072) - 844 0910


Keano heeft de juiste toets gevonden

Opstandig, regelmatig ruzie maken en zeg maar gerust licht onhandelbaar. Dat was Keano nog twee jaar geleden. Nu zit hij samen met zijn moeder gemoedelijk piano te spelen en heeft daar kenbaar plezier in. De eerste vraag was dan ook niet zo moeilijk: hoe is deze verandering tot stand gekomen?

“Twee jaar geleden heeft mijn moeder contact gezocht met Kop-Zorg. Freek Boersma heeft me toen een aantal keer thuis opgezocht en mij vervolgens meegenomen naar Kop-Zorg, waar ik individuele gesprekken heb gehad met Freek. Vervolgens zijn we naar het Kinderkookcafé gegaan. Dit vond ik alleen wel eng met zoveel andere kinderen. Ik heb toen een periode, samen met Freek, eens in de week koekjes gebakken en deze rondgebracht bij de medewerkers van Kop-Zorg. Na een tijdje voelde ik me wat zekerder en ben ik toch weer naar het Kinderkookcafé gegaan en dat ging heel goed. Ik vind het nu heel fijn om daar te zijn en ik kan eigenlijk met alle kinderen goed opschieten. Ik wil later ook kok worden in een groot restaurant, net als in de Broekerveiling. Misschien maak ik wel een mooi gerecht met bloemkool want dat is mijn lievelingsgerecht.

Naast koken ben ik op vrijdagmiddag-avond gaan voetballen bij autivoetbal op het complex van Kolping Boys. Ook daar heb ik het nu erg naar mijn zin. Ik merk dat ik makkelijker contact maak met andere kinderen dan vroeger. Ik ben ook meer open en actiever. Sinds kort zit ik op pianoles. Na de verhuizing heeft mijn moeder een piano gekocht en deze in de woonkamer gezet. Ik vond het leuk wanneer ze speelde en op een moment ben ik naast haar gaan zitten. Ze leerde mij een paar ‘aanslagen’ en toen speelden we met z’n tweeën. Ze zei dat ik talent had. Nu heb ik al een keer opgetreden en oefen ik veel. Bij pianospelen is het niet altijd eenvoudig de juiste toets aan te slaan, en dat geldt ook voor mij in het dagelijks leven. Gelukkig heb ik nu het idee de juiste toets gevonden te hebben. Doei, groetjes Keano!’