Menu

Het centrum voor kinderen en jongvolwassenen met een vorm van
autisme of AD(H)D

(072) - 844 09 10


Gavin (11) schaakt graag met Chiel omdat Freek het beter kan!

“Schaken is een van mijn hobby’s. Thuis speel ik het met mijn vader, bij Kop-Zorg met Chiel, omdat hij nu mijn begeleider is. Dat was eerst Freek, die kon wel goed schaken”, vertelt Gavin terwijl we samen in de tuin aan een glas water zitten.

“Schaken vind ik gewoon leuk om te doen, maar vissen vind ik ook heel gaaf en paardrijden. Ik zou later daarom ook wel boer willen worden, dieren vind ik fijn om bij te zijn. Maar ik gok niet alleen op het paard van het schaakspel. Ik heb nog meer pionnen op het bord van mijn toekomst. Ik wil ook wel wetenschapper of uitvinder worden, of bij het leger of bij de hulpdiensten. Eerst dus mijn school afmaken. Ik zit nu op de Spinaker in Overdie op school en sinds een jaar of drie kom ik bij Kop-Zorg. Mijn ouders hadden dat geregeld. Eigenlijk wilde ik liever niet, maar nu ben ik wel blij. In het begin was Freek mijn begeleider en dan gingen we samen vissen of kaarten (pesten). En daarnaast op de woensdagmiddag naar het Kinderkookcafé. Koken doe ik ook op school. Het is gezellig bij het Kinderkookcafé, Rob zingt vaak, en soms te vaak, dan doen mijn oren zeer. Mijn week is ook best druk want ik ga ook altijd naar ‘Cindy Schipper Zorgt’ in Ursem. Ik rij dan vaak paard, maar maak ook wel de stal schoon of doe andere klusjes. En dat terwijl ik eigenlijk liever niet buiten ben. Actief zijn of sporten hoeft nog niet van mij. Ik kijk liever, bijvoorbeeld naar AZ. Ben daar een keer geweest en dat vond ik wel erg cool. Ik mocht toen met een vlag zwaaien en stond best wel dichtbij de spelers. En nu ga ik ook weer spelen, tenminste dat denk ik. Mijn vader en moeder hebben een verrassingsuitje georganiseerd. Dus dan ga ik wel mee. Doei!