Menu

Het centrum voor kinderen en jongvolwassenen met
een psychologische vraag.

(072) - 844 0910


Psychologische zorg

Kop-Zorg Psychologie is hét centrum in Alkmaar en omgeving voor kinderen en jongvolwassenen met psychische klachten of gedragsproblemen. Je kunt ons bellen, mailen of spontaan langskomen voor een eerste gesprek. Na dit gesprek maken we een vervolgafspraak en regelen we alle formaliteiten die nodig zijn (denk aan zorgverzekeraars, verwijzing huisarts etc). Tijdens de behandeling kijken we gezamenlijk welke hulp het beste bij jou aansluit. We luisteren actief, stellen samen met jou een plan op en kijken of gesprekken met ouders, vrienden of school een goede toevoeging zijn.

Kinderpsycholoog

Kop-Zorg is gespecialiseerd in kinderpsychologie. Dit betekent dat we naast gesprekken ook verschillende testen en onderzoeken uitvoeren. Voorbeelden zijn: IQ-test, diverse trainingen en EMDR behandeling.

Trots op onze resultaten

Sven, 5 jaar. “Het gaat goed met me. Op school zei de juf dat ik goed mijn best doe en ze vindt het leuk dat ik nu elke dag aanwezig ben.”

Daniëlle, 14 jaar. “ Ik had altijd moeite om contact te maken met andere kinderen. Kop-Zorg heeft me echt goed geholpen. Het blijft soms nog wel lastig, maar het gaat voor mijn gevoel nu echt beter.”

Charlotte, 24 jaar. “Mijn ervaring met EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) therapie is super. Van te voren was ik behoorlijk sceptisch, ik had immers al zoveel geprobeerd. Maar achteraf ben ik heel blij met deze therapie. Het was een heftige ervaring, maar ik raad EMDR zeker aan.”

Erik, 16 jaar. “Zelf ben ik niet zo gauw van het zoeken van hulp, en mijn ouders ook niet. Maar toen ik een artikel had gelezen over ADHD dacht ik wel ‘volgens mij heb ik dat ook’! Kop-Zorg heeft me leren omgaan met ADHD en het leven is nu echt een stuk aangenamer.”