Menu

Het centrum voor jongeren met een vorm van autisme of AD(H)D die aan de slag willen

(072) - 844 09 10


Stefan heeft zijn draai gevonden

“De route van mijn jeugd liep van Heemstede naar Frankrijk en van Nieuwe Niedorp naar Groningen en van Heerhugowaard naar De Rijp. Ik ben eigenlijk altijd op zoek geweest naar mijn eigen basis. Wie ben ik? Waar voel ik me thuis? Wat kan ik en al die andere vragen die bij het leven horen van een jongere op weg naar volwassenheid. Mijn jeugd was niet gemakkelijk. Mijn ouders zijn gescheiden en ik was – om het maar zacht te zeggen – een zeer eigenwijze jongere. Zodoende ben ik in allerlei trajecten beland. Via Traject 58 ben ik anderhalf jaar in Frankrijk geweest om daar te werken op een geitenboerderij met 800 geiten. Maar ik heb ook 2 jaar gewerkt en intern gewoond op een zorgboerderij in Groningen. Alles met de bedoeling om meer structuur in mijn leven te krijgen en te zorgen voor een goede basis. Na die twee jaar stroomde ik uit. Ik was min of meer boer geworden en had mezelf aardig onder controle. Het werd tijd om zelfstandig te gaan wonen en voor mezelf te zorgen. Gelukkig kon ik via een woontraject van de gemeente Heerhugowaard, waar ik nog stond ingeschreven, aan een huis komen in De Rijp. En daar woon ik nu. In eerste instantie werkte dat prima omdat ik een baan had bij een inpakbedrijf. Helaas heeft corona de deur voor mij gesloten en zat ik zonder werk. Mijn levensstijl verslechterde snel en ik ben enorm aangekomen, waardoor ik me weer slecht voelde en depressief raakte. Gelukkig ben ik vervolgens in contact gekomen met Kop-Zorg en Stichting MEE. Bij Kop-Zorg word ik geholpen door Nathalie en sluit ik aan bij de 18+ groep op de dinsdag voor sociale contacten. Ook ben ik via Stichting MEE terechtgekomen bij Bomé Transport in Alkmaar.
Ik heb me daar in korte tijd ontwikkeld tot een allround medewerker die zowel dagdiensten, avonddiensten als nachtdiensten draait. Binnenkort heb ik een rijvaardigheidstest voor mijn vrachtwagenrijbewijs CE. In de tussentijd heb ik wel al mijn heftruckcertificaat en rijbewijs C gehaald. Naast het feit dat mijn werkgever erg tevreden is en ik me ook gehoord en gezien voel, word ik ook erg goed begeleid door de jobcoach van Kop-Zorg Werkt. Ik ben weer waar ik zijn wil. De basis is gevonden en goed! Gewoon lekker aan het werk.

Groet, Stefan