Menu

Het centrum voor jongeren met een vorm van autisme of AD(H)D die zelfstandig willen wonenMet vertrouwen het examenjaar in

“Zoals de meeste jongeren met autisme belandde ik na de basisschool op de Spinaker. Totdat ik in de tweede de kans kreeg om met vier anderen naar het Willem Blaeu te gaan. En nu zit ik in mijn examenjaar”, vertelt Jan Pureveen bij Kop-Zorg aan de Oudegracht.

“In die tijd was ik eigenlijk wel blij met de kans om naar het Willem Blaeu te gaan. Mijn ouders stonden daar gelukkig ook achter. Het grote verschil was het maken van huiswerk, thuis leren. Dat was ik niet gewend. Om het netjes te zeggen; mijn zelfdiscipline was niet toereikend voor deze schoolswitch. Mijn ouders hebben vervolgens gesproken met school en daar viel de naam Kop-Zorg. En dat bleek eigenlijk wel een gouden greep. Onder leiding van Mary, maar nu ook van Lea en Linsey, doe ik mijn huiswerk bij Kop-Zorg Studiehuis. Ik heb daar vooral geleerd om gedisciplineerd te werken, goede planningen te maken en proefwerken voor te bereiden. Dit jaar doe ik examen voor de HAVO. Als ik slaag, en daar ga ik wel vanuit, dan wil ik verder. Een HBO-opleiding, bijvoorbeeld iets met toegepaste psychologie, sociaal werk etc. Naast het Studiehuis ben ik ook gaan koken bij het Kookcafé. Vanuit mezelf ben ik niet zo sociaal, maar sinds het Kookcafé gaat dat echt veel beter. Ondertussen heb ik veel vriendschappen gesloten en daar ben ik heel blij mee. En dat geldt ook voor de bootcamp. Mijn conditie kon wel wat beter dus heb ik me aangemeld. Ik kan het iedereen aanraden. Afgelopen week zijn we trouwens gaan suppen, het was nog zo mooi weer, dus Nick nam ons mee het water op. Ondertussen maak ik dus gebruik van veel activiteiten die Kop-Zorg biedt. Ik voel me daar goed bij, het is een leuke organisatie met aardige mensen. Wie weet als ik een studie afrond dat ik dan wel bij Kop-Zorg aan de slag kan!”