Menu

Het centrum voor jongeren met een vorm van autisme of AD(H)D die zelfstandig willen wonen

(072) - 844 09 10


Een goede vriend, een huis en een kind. Een droom?

“Ik was 15 toen mijn ouders gingen scheiden. Mijn twee oudere broers waren al het huis uit en mijn zus ging bij mijn vader wonen. Uitgeest werd verlaten voor Limmen. Weg waren mijn vrienden en mijn vertrouwde omgeving. Mijn wereld stond op z’n kop. Ik was al niet zo’n makkelijke puber; AD(H)D’er, roken, drinken en blowen was redelijk gewoon. Maar deze stap was de druppel. Ik ontspoorde. Veel spijbelen dus ook zitten blijven. Uiteindelijk toch met veel steun van mijn moeder VMBO-TL gehaald. Dat was op zich een wonder. Mijn moeder had namelijk vreselijke zorgen om mijn zus. Ze had borderline, leed aan schizofrenie, was psychiatrisch patiënt en verslaafd aan van alles en nog wat.

Vervolgens opleiding Zorg&Welzijn gaan doen. Ook omdat in mijn familie veel mensen in de zorg werken. Daarnaast werkte ik 12 uur per week in een snackbar. Ik had het daar goed naar mijn zin. De opleiding bleek te zwaar te zijn. Ik werd niet goed begrepen, dus einde opleiding. Ik had psychisch steeds meer problemen, was erg onzeker en ben toen veel drugs gaan gebruiken. Gelukkig luisterde ik nog wel naar mijn moeder en die heeft een EMDR behandeling voor me geregeld. Ik heb daar veel aan gehad, net als aan 1 ½ jaar psychische ondersteuning via de Opvoedpoli. Zij zeiden ook tegen mij: ‘waarom ga je niet een horeca-opleiding doen als je het werken in een snackbar zo leuk vindt?’. Dus ben ik een opleiding gaan doen voor horecamedewerker. Helaas werd mijn moeder vrij ernstig ziek rond mijn examentijd. Ik dacht maar een ding. Zorgen dat je het haalt, en dat is gelukt. Ik was wel meer op mezelf aangewezen en eigenlijk was ik daar niet klaar voor. Ik had flinke financiële schulden gemaakt en was eigenlijk niet in staat zelfstandig te zijn. Via een zoektocht op internet kwamen we bij Kop-Zorg terecht. Marit kwam bij ons thuis voor een eerste gesprek en dat voelde meteen goed. Ik kon niet veel later een kamer met behulp van Kop-Zorg krijgen, uiteraard met begeleiding. Ik begrijp nu heel goed wat Begeleid Wonen betekent. Het heeft mij enorm geholpen. Leren huishouden op orde te brengen, leren koken, maar ook administratieve handelingen. Ze zorgen echt dat je later zelfstandig kunt gaan wonen. Naast de hulp bij wonen heeft Kop-Zorg Werk voor mij gezorgd om een andere, betere baan te vinden in Alkmaar. Ik werkte bij de Huiskamer, via Kop-Zorg kwam ik bij Subway. Daar voel ik me goed en functioneer ik prima, het gaat goed met me. Bij mij in de buurt heb ik mijn vriend leren kennen. We zijn nu zelfstandig en wonen in een leuk huis in Heerhugowaard. Én ik ben zwanger! En ik ben vooral 100% gemotiveerd om een succes te maken van mijn leven. Er is licht in mijn leven. En dat vind ik vooral ook fijn voor mijn moeder die grote zorgen heeft voor mijn zus en het kind van mijn zus dat ze opvoedt. Een top moeder, en dat wil ik ook zijn!