Menu

Het centrum voor jongeren met een vorm van autisme of AD(H)D die zelfstandig willen wonen

(072) - 844 0910


Beschermd wonen in Alkmaar

Kop-Zorg Wonen is het centrum in Alkmaar en omgeving voor jongeren met een vorm van autisme en/of AD(H)D die een passende vorm van wonen zoeken. Binnen Kop-Zorg Wonen bieden we drie woonmogelijkheden. 1: Beschermd Wonen 2: Zelfstandig Wonen 3: Ambulante begeleiding.

Samen met de individuele begeleider wordt er gekeken naar de ondersteuning die nodig is, de vaardigheden die je al beheerst of juist nog onder de knie moet krijgen. De individueel begeleider verwerkt de informatie in een plan en dient dit in bij de gemeente. De gemeente nodigt je uit voor een gesprek, waarin je kunt aangeven waarom je gebruik wilt maken van beschermd wonen. De gemeente beslist uiteindelijk of je hiervoor in aanmerking komt.

Beschermd Wonen bij Kop-Zorg

We bieden je een stabiele en veilige woonomgeving. Je krijgt een eigen kamer of appartement in een complex waar meerdere jongeren bij elkaar wonen. Je kookt en eet samen met de andere bewoners, bespreekt de zaken van het huis en verdeelt de huishoudelijke taken. In het beschermd wonen bij Kop-Zorg kom je in een groep te wonen met maximaal vijf medebewoners.

Begeleiding bij beschermd wonen

De begeleider van Kop-Zorg Wonen komt op afgesproken tijden bij je langs, maar je kunt ook altijd bellen voor vragen en hulp of bij Kop-Zorg Wonen op de Oudegracht - hoek -Ridderstraat binnenlopen. Kop-Zorg Wonen geeft ondersteuning zodat je steeds meer zelfredzaam wordt. Met uiteindelijk als doel om helemaal zelfstandig te gaan wonen. Verder wordt er gekeken naar een voor jou zo passend mogelijke dagbesteding. Dit kan zijn tuinieren, creatief bezig zijn, ICT werkzaamheden, horeca, een kunstopleiding of werken bij een zorgboerderij.

Meer weten over Beschermd Wonen?

Bel voor meer informatie 072-8440910 of mail naar info@kop-zorg.nl

Hoe kom ik in aanmerking voor beschermd wonen?
Waar bevinden zich de woningen?
Met hoeveel anderen woon je dan?
Wat zijn de kosten en wie betaalt dat?
Zijn er wachttijden bij Kop-Zorg Wonen?