Menu

Het centrum voor jongeren met een vorm van autisme of AD(H)D die zelfstandig willen wonen

(072) - 844 0910


Zelfstandig wonen

Kop-Zorg Wonen is het centrum in Alkmaar en omgeving voor (18+) jongeren met een vorm van autisme en/of AD(H)D die een passende vorm van wonen zoeken. Binnen Kop-Zorg Wonen bieden we drie woonmogelijkheden. 1: Beschermd wonen 2: Zelfstandig wonen 3: Ambulante begeleiding.

Kop-Zorg Zelfstandig Wonen

Je hebt een eigen verblijfplaats en bent ook verantwoordelijk voor je eigen inkomen. Je verdient bijvoorbeeld met werk, of je hebt studiefinanciering of een uitkering. Daarmee betaal je een eigen bijdrage aan de huur, je boodschappen en overige. Kop-Zorg ondersteunt jou met je dagelijkse bezigheden en helpt je bij je werk, opleiding en contacten met familie en vrienden. De medewerker van Kop-Zorg Wonen komt op afgesproken tijden bij je langs, je kan ook altijd tussendoor bellen voor hulp of binnenlopen in ons pand aan de Oudegracht - hoek - Ridderstraat in Alkmaar.

Begeleiding

Kop-Zorg Wonen geeft ondersteuning zodat je steeds meer zelfredzaam wordt. Met uiteindelijk als doel om helemaal zelfstandig te gaan wonen. Verder worden er activiteiten georganiseerd zodat - als je geen volledige baan of studie hebt - je overdag zinvol en met een doel bezig bent. Kop-Zorg Wonen heeft dagbesteding in allerlei richtingen. Denk daarbij aan een ICT bedrijf, een zorgboerderij, kunstopleiding en horeca.
De activiteiten zorgen ervoor dat je structuur krijgt, waardoor het zelfstandig wonen steeds eenvoudiger wordt.

Wanneer kom je in aanmerking voor begeleiding bij zelfstandig wonen?
Wat zijn de kosten en wie betaalt dat
Ben je verplicht om aan de dagbestedingen mee te doen?
Hoe vaak komt iemand van Kop-Zorg Wonen langs?