Menu

Het centrum voor jongeren met een vorm van autisme of AD(H)D die zelfstandig willen wonen

(072) - 844 09 10


Wonen

Kop-Zorg Wonen is het centrum in Alkmaar en omgeving voor jongeren met een vorm van autisme en/of AD(H)D die een passende vorm van wonen  zoeken. Binnen Kop-Zorg Wonen bieden we drie woonmogelijkheden. Fase 1 - Beschermd Wonen, fase 2 - Begeleid Wonen en fase 3 - Ambulant Wonen.

Samen met de individuele begeleider wordt er gekeken naar de ondersteuning die nodig is, de vaardigheden die je al beheerst of juist nog onder de knie moet krijgen. De individueel begeleider verwerkt de informatie in een plan en dient dit in bij de gemeente. De gemeente nodigt je uit voor een gesprek, waarin je kunt aangeven waarom je gebruik wilt maken van Kop-Zorg Wonen. De gemeente beslist uiteindelijk of je hiervoor in aanmerking komt. 

Beschermd wonen bij Kop-Zorg

We bieden je een veilige woonomgeving. Je krijgt een eigen kamer of appartement in een complex waar meerdere jongeren bij elkaar wonen. Je kookt en eet samen met de andere bewoners, bespreekt de zaken van het huis en verdeelt de huishoudelijke taken. In het beschermd wonen bij Kop-Zorg kom je in een groep te wonen met maximaal vijf medebewoners. We gaan werken aan je woonvaardigheden, stabiliteit en ontwikkelen een op jou gerichte ontwikkelingsplan.

De begeleider van Kop-Zorg Wonen komt op afgesproken tijden bij je langs, maar je kunt ook altijd bellen (24 uur) voor vragen en hulp of bij Kop-Zorg Wonen op de Oudegracht 225, Alkmaar binnenlopen. Kop-Zorg Wonen geeft ondersteuning zodat je steeds meer zelfredzaam wordt. Met uiteindelijk als doel om helemaal zelfstandig te gaan wonen. Wij zijn gericht op doorstroming, jouw uiteindelijke zelfstandige woning zal buiten Kop-Zorg zijn.

Verder wordt er gekeken naar een voor jou zo passend mogelijke daginvulling. Voor de één is dit een opleiding of regulier werk. Voor mensen die dit (tijdelijk) niet lukt bieden we dagbesteding. Dit kan zijn tuinieren, creatief bezig zijn, ICT werkzaamheden, horeca, een kunstopleiding of werken bij een zorgboerderij.

Begeleid wonen bij Kop-Zorg

Je krijgt een eigen verblijfplaats bij Kop-Zorg Wonen en bent verantwoordelijk voor je eigen inkomen. Je verdient bijvoorbeeld met werk, je hebt studiefinanciering of een uitkering. Daarmee betaal je een eigen bijdrage aan de huur, je boodschappen en overige. Kop-Zorg ondersteunt jou met je dagelijkse bezigheden en helpt je bij je werk, opleiding en contacten met familie en vrienden. De medewerker van Kop-Zorg Wonen komt op afgesproken tijden bij je langs, je kan ook altijd tussendoor bellen voor hulp of binnenlopen in ons pand op de Oudegracht 225, Alkmaar.

Ambulant wonen met Kop-Zorg

Kop-Zorg Wonen geeft ondersteuning zodat je steeds meer zelfredzaam wordt. Met uiteindelijk als doel om helemaal zelfstandig te gaan wonen. Verder worden er activiteiten georganiseerd zodat - als je geen volledige baan of studie hebt - je overdag zinvol en met een doel bezig bent. Kop-Zorg Wonen heeft dagbesteding in allerlei richtingen. Denk daarbij aan een ICT bedrijf, een zorgboerderij, kunstopleiding en horeca. De activiteiten zorgen ervoor dat je structuur krijgt, waardoor het zelfstandig wonen steeds eenvoudiger wordt. We bekijken welke situatie bij jou past. Het zou kunnen dat je individuele begeleiding ontvangt vanuit Team Wonen of dat je overgaat naar Team Ambulant.

Wil je meer weten over Kop-Zorg Wonen? Neem dan contact met ons op!

Bel naar: 072 - 844 09 10 of mail naar: info@kop-zorg.nl